Trip santai ke Gunung Bromo Surabaya Indonesia 23-25 julai 2010

Pengumuman harap maaf tarikh terpaksa di awalkan seminggu disebabkan oleh hal2 yang tidak dapat dielakkan.

tarikh terkini adalah pada 23,24,25 Julai 2010

Kelab Fotografi PPUKM (FOTOHUKM)

Menganjurkan Trip ke Gunung Bromo Surabaya Indonesia. Trip ke gunung bromo adalah trip santai dan relaks kerana para pendaki tidak perlu membawa bag champing atau makanan. Terdapat pengangkutan terus ke kaki gunung tersebut dan untuk ke puncak hanya perlu menaiki tangga seperti batu cave dalam masa tak sampai satu jam pun. Apa yang menarik adalah pemandangan tanah tinggi yang sangat cantik di tambah pulak jika bernasib baik dapat melihat kepulan asap dari gunung berapi tersebut. Trip ini bagus untuk peminat fotografi landskap dan juga kepada yang minat mengembara. Ia terbuka kepada semua orang sama ..staff dan juga orang luar.

berikut adalah detail program.

Kos Anggaran : RM300 (Ground) termasuk Transport dan hotel + Tshirt

kos tidak termasuk tiket penerbangan

Tentative

Jumaat (23/7/2010)
10.00am – Bertolak ke Surabaya dgn pesawat Air Asia
12.00pm – Tiba di Surabaya terus transport ke Hostel dekat Kaki Gunung
4-5.00pm – Tiba di hotel dan cek in.. bermalam

Sabtu (24/7/2010)
2.00am – Bertolak ke kaki gunung
3.00am – Mula mendaki
5.00am – Dijangka tiba di puncak, Tunggu sunrise dan menikmati view
7.00am – Sarapan
8.00am – Bertolak ke hotel
12.00pm – Cek out dan bertolak ke Surabaya
4.00pm – Tiba di surabaya cek in hotel
5-10pm – Shoping2 dan enjoy di kota Surabaya

Ahad (25/7/2010)
8.00am – Aktiviti bebas
12.00pm – Cek Out
1.00pm – Bertolak ke airport
4.00pm – Berlepas pulang ke Kuala Lumpur

Isnin (26/7/2010)
Ada 4 orang yang balik pada hari ini. ( nak jalan2 tambahan)

Penyertaan terhad kepada 12 orang sahaja.

siapa bayar ground dulu dia dapat. ground xakan dipulangkan dijika tarik diri tapi boleh jual tempat tersebut pada rakan yang lain.

Item yang perlu dibawa
1. baju sejuk
2. glove
3. Mask
4. Lampu suluh
5. air mineral (boleh beli kat sana)
6. Makanan Ringan

Berminat sila hubungi :

Hamydy : 013 2383464 email Hamyd[at]yahoo.com

Line Up yang dah kompom (Update terkini list 16 June 2010)

1. Nor Muslim (Jab Anestesiologi) Otai ni
2. Abd Hamydy (Mikrobiologi)
3. (Booked)
4. (Booked)
5. (Booked)
6. (Booked)
7. Zuraida bte Mohd. Noor
8. Mazri Bin Hamid Uitm
9. Noretahanom bt Zainuddin (Puncak Niaga)
10. Nurmimi Edani binti Jamaluddin (UKM Bangi)
11.  Nurul Amilin Binti Muhammad (UKM Bangi)
12. Fadlin Mender (Hospital UKM)

Bilangan Peserta
Peserta Lelaki = 5
Peserta Perempuan = 7
kosong = 0

Total = 12

No Penerbangan Peserta

Betolak 22/7
QZ7614 ( 4.15pm) (3 orang)
QZ7616 (10.25pm) (8 orang)

Betolak 23/7
AK552 ( 10.25pm) (1 orang)

Pulang 25/7 (3 orang)
QZ7615 (6.25PM)

Pulang 26/7 (3 orang)
AK557 (8.20pm)

Pulang 27/7  (5 orang)
AK557 (8.20pm

Bengkel Fotografi Digital 2010

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Yang berbahagia Prof./Dato’/Datin/Tuan/Puan,

Berikut adalah makluman dari Kelab Fotografi SeniBudaya PPUKM untuk makluman semua pihak

Sukacitanya dimaklumkan bahawa Kelab Fotografi Senibudaya PPUKM akan mengadakan Kursus Fotografi Digital 2010 seperti berikut:

Tarikh : 13-15 Februari 2010
Tempat : Intan Suraya Resort Sg Siput Perak D.R
Yuran : RM380

Maklumat lanjut boleh diperolehi dari laman web rasmi kelab dan blog kelab foto di

http://kelabsenibudaya.wordpress.com/
http://fotohukm.blogspot.com/

Pengajar
En Rosli Nasir (Fotografi PPUKM)
Tuan Hj Ismail Ibrahim (Fotografi UKM)
En Mohd Nizam Isa (Grafik PPUKM)

Pengisian
1. Seni dan teknik rakaman foto
2. Teknik Manipulasi Imej
3. Fotografi studio dan outdoor (Model Shooting)
4. Kembara Foto (Lokasi Menarik di Kuala Kangsar)

Tentative Program

Sabtu – 13 Feb 2010

8.00am

Berkumpul Di HUKM ( Kafeteria depan Blok Pendidikan)

8.30am

Bertolak

12.00 – 2.00pm

Pendaftaran dan Rehat

3.00 – 5.00pm

Taklimat Kursus (Briefing dan suaikenal)

8.45 – 10.30pm

Bengkel 1 (Asas)

10.30pm

BBQ

Ahad – 14 Feb 2010

8.45-12.00pm

Bengkel 2 (Studio & Potret) (Model Shoot)

12.00-2.00pm

Rehat

2.00-5.00pm

Bengkel 3 (Outdoor)(Model Shoot)

5.00-8.00pm

Rehat

8.00-9.00pm

Persediaan Projek Kumpulan

9.00-10.00pm

Bengkel 4 (Manipulasi Imej)

10.00-11.00pm

LDK (Gerak kerja dalam kumpulan)

Isnin – 15 Feb 2010

8.00-9.00am

Bengkel 5 (Aplikasi Grafik dalam Fotografi)

9.00-10.00am

Pembentangan Kumpulan

11.00-12.00pm

Majlis Penutup

12.00pm

Bersurai

Sekian dimaklumkan.

Abd Hamydy Abd Hamid
Timbalan Presiden Kelab SeniBudaya PPUKM
Ketua Kelab Fotografi SeniBudaya PPUKM

013 2383464

Kursus Multimedia (Fotografi & Grafik) 25-27 Dis 2009

Kursus Multimedia Digital (Fotografi & Grafik) yang telah dijalankan di Intan Suraya Resort pada 25-27 Dis 2009 telah berjalan dengan lancar. Semua peserta berpuas hati dan gembira.

Maklumat Lanjut dan gambar2 aktiviti boleh didapati di laman blog rasmi kelab FotoHukm di http://fotohukm.blogspot.com/

Sekian terima kasih.

Kursus Multimedia Digital ( Fotografi dan Videografi)

Kelab Merancang mengadakan Kem Multimedia Digital ( Fotografi dan Videografi). Maklumat seperti berikut:

Tarikh : Februari 2010 (tarikh akan di update)
Masa : 3 hari 2 Malam
Yuran : RM380

Bagi Peminat-peminat yang tidak berkesempatan mengikuti kursus pada 25-27 dis 2009..jangan lepaskan peluang mengikuti Kem ini. Pendaftaran dibuka sekarang. Maklumat lanjut sila email ke fotohukm@gmail.com

Kursus Multimedia Digital (Fotografi & Grafik)

sila klik gambar untuk melihat saiz besar dan download borang.

Kelab FotoHUKM dengan ini menganjurkan Kursus Multimedia Digital (Fotografi & Grafik)

Kursus yang dikan diadakan di Sungai Siput Perak ini merupakan suatu program yang penuh dengan keseronokan disamping menambah ilmu fotografi dan Grafik.

Kelab FotoHUKM dengan ini menganjurkan Kursus Multimedia Digital (Fotografi & Grafik)

Kursus yang dikan diadakan di Sungai Siput Perak ini merupakan suatu program yang penuh dengan keseronokan disamping menambah ilmu fotografi dan Grafik.

Jadi kepada peminat-peminat fotografi dan grafik jangan lepaskan peluang ini.

Maklumat lanjut sila hubungi hamydy : 031 2383464 ext 5921 atau terus berhubung dengan Pak Nan, Aien, shikin dari Unit Multimedia Blok pendidikan

Tarikh Tutup penyertaan 19 Dis 2009

Sila download borang dari poster diatas. Bagi staff PPUKM anda boleh hantar terus pada unit Multimedia (Pak Nan, Shikin, Aien), Hamydy (Mikrobiologi) bagi peserta luar anda boleh Fax pada 03 91737336 (attn Hamydy)

Pembayaran boleh dibuat terus kepada Pak Nan, Shikin, Aien (Unit Multimedia), Hamydy (Mikrobiologi) atau bagi peserta luar sila bank in kan pada akaun Maybank164137435448 (Abd Hamydy) (email : hamydy@yahoo.com)

Tentative Program

Jumaat 25/Dis/2009
4.00pm – Bertolak dari HUKM
*bagi peserta yang luarkawasan dan terdekat dgn resort boleh terus jumpa di Intan Suraya Resort.
8.00pm – Sesi Suai Kenal

Sabtu 26/Dis/2009
8.00 – 11.30am – Kuliah 1 (Fotografi)
Kuliah 2 (Grafik)
11.30 – 5.00pm – Tugasan
Shooting Pekan Kuala Kangsar
Menaiki bot ke kampung (Shooting dari atas boot dan kampung)
8.00-10.00pm – Menyiapkan tugasan untuk Presentation

Ahad 27/Dis/2009
8.00-12.00th – Presentation dan Penilaian
1.00pm – Bertolak pulang

Peralatan yang disediakan oleh Kelab untuk aktiviti kumpulan
1. 4 unit labtop
2. 4 unit camera DSLR

***Bagi peserta yang mempunyai labtop dan camera sendiri anda digalakkan membawa bersama.

Sila booking nama anda terlebih dahulu untuk tempat (sila email,SMS atau call). Penyertaan akhir diberi keutamaan kepada yang telah membuat pembayaran.

email senifoto : fotohukm@gmail.com

link seni foto http://fotohukm.blogspot.com/2009/11/kursus-multimedia-digital-fotografi.html

Senarai Peserta (Dalaman HUKM)
1. Prof Razman (Ketua Jab Surgeri)
2. Dr Wan Haslina (Surgeri)
3. Abdul Hamydy (Mikrobiologi)
4. Abd Hadi Abd Halim (Orthopedik)
5. Aida Farhana Abd Azizs (Orthopedik)
6. Nurmimi Edani Jamaludin (FaK Pendidikan UKM Bangi)
7. Norwati Yusof ( Fak Pendidikan UKM Bangi)
8. Hj Ismail Ibrahim (PTP Bangi)
9. Hasnan Musa (PPUKM)
10. Mohd Amir Saifuddin Hussain

Senarai Peserta Luar
1. Mohd Noor Arif (UiTM)
2. Mohd Jaslan Arif (UiTM)
3. Nurfatihah Hasnan (UiTM)
4. Mohd Khairol Anuar (UPNM)
5. Abd Rahman Putra Md Yunus
6. Suradi Abd Rahman (Hitech Padu Berhad USJ)
7. Izani (UiTM)
8. Hazaldin Taib (Jab Ukur dan Pemetaan Malaysia)
9. Mohd Jais Bin Tukimin (Maxis Communication Berhad)
10.

Model Fotografi Kelab FotoHukm

Model

Untuk maklumat lanjut sila klik links berikut http://fotohukm.blogspot.com/

Kelab FotoHukm di Gunung Kinabalu

Gunting Lagadan
FotoGroup peserta kelab Fotohukm ke Gunung Kinabalu. Gambar diambil di hostel Gunting Lagadan Huts di Laban Rata, dimana 2.5km sahaja lagi untuk kepuncak kinabalu.

Untuk melihat lebih lanjut sila klik capaian blog FtoHUKM di bawah ini.

http://fotohukm.blogspot.com/

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.