Trip santai ke Gunung Bromo Surabaya Indonesia 23-25 julai 2010

Pengumuman harap maaf tarikh terpaksa di awalkan seminggu disebabkan oleh hal2 yang tidak dapat dielakkan.

tarikh terkini adalah pada 23,24,25 Julai 2010

Kelab Fotografi PPUKM (FOTOHUKM)

Menganjurkan Trip ke Gunung Bromo Surabaya Indonesia. Trip ke gunung bromo adalah trip santai dan relaks kerana para pendaki tidak perlu membawa bag champing atau makanan. Terdapat pengangkutan terus ke kaki gunung tersebut dan untuk ke puncak hanya perlu menaiki tangga seperti batu cave dalam masa tak sampai satu jam pun. Apa yang menarik adalah pemandangan tanah tinggi yang sangat cantik di tambah pulak jika bernasib baik dapat melihat kepulan asap dari gunung berapi tersebut. Trip ini bagus untuk peminat fotografi landskap dan juga kepada yang minat mengembara. Ia terbuka kepada semua orang sama ..staff dan juga orang luar.

berikut adalah detail program.

Kos Anggaran : RM300 (Ground) termasuk Transport dan hotel + Tshirt

kos tidak termasuk tiket penerbangan

Tentative

Jumaat (23/7/2010)
10.00am – Bertolak ke Surabaya dgn pesawat Air Asia
12.00pm – Tiba di Surabaya terus transport ke Hostel dekat Kaki Gunung
4-5.00pm – Tiba di hotel dan cek in.. bermalam

Sabtu (24/7/2010)
2.00am – Bertolak ke kaki gunung
3.00am – Mula mendaki
5.00am – Dijangka tiba di puncak, Tunggu sunrise dan menikmati view
7.00am – Sarapan
8.00am – Bertolak ke hotel
12.00pm – Cek out dan bertolak ke Surabaya
4.00pm – Tiba di surabaya cek in hotel
5-10pm – Shoping2 dan enjoy di kota Surabaya

Ahad (25/7/2010)
8.00am – Aktiviti bebas
12.00pm – Cek Out
1.00pm – Bertolak ke airport
4.00pm – Berlepas pulang ke Kuala Lumpur

Isnin (26/7/2010)
Ada 4 orang yang balik pada hari ini. ( nak jalan2 tambahan)

Penyertaan terhad kepada 12 orang sahaja.

siapa bayar ground dulu dia dapat. ground xakan dipulangkan dijika tarik diri tapi boleh jual tempat tersebut pada rakan yang lain.

Item yang perlu dibawa
1. baju sejuk
2. glove
3. Mask
4. Lampu suluh
5. air mineral (boleh beli kat sana)
6. Makanan Ringan

Berminat sila hubungi :

Hamydy : 013 2383464 email Hamyd[at]yahoo.com

Line Up yang dah kompom (Update terkini list 16 June 2010)

1. Nor Muslim (Jab Anestesiologi) Otai ni
2. Abd Hamydy (Mikrobiologi)
3. (Booked)
4. (Booked)
5. (Booked)
6. (Booked)
7. Zuraida bte Mohd. Noor
8. Mazri Bin Hamid Uitm
9. Noretahanom bt Zainuddin (Puncak Niaga)
10. Nurmimi Edani binti Jamaluddin (UKM Bangi)
11.  Nurul Amilin Binti Muhammad (UKM Bangi)
12. Fadlin Mender (Hospital UKM)

Bilangan Peserta
Peserta Lelaki = 5
Peserta Perempuan = 7
kosong = 0

Total = 12

No Penerbangan Peserta

Betolak 22/7
QZ7614 ( 4.15pm) (3 orang)
QZ7616 (10.25pm) (8 orang)

Betolak 23/7
AK552 ( 10.25pm) (1 orang)

Pulang 25/7 (3 orang)
QZ7615 (6.25PM)

Pulang 26/7 (3 orang)
AK557 (8.20pm)

Pulang 27/7  (5 orang)
AK557 (8.20pm

2 Responses

  1. boleh join x??? nak kenal2 staff HUKM….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: